Autentificare   Autentificare

Utilizator:

Parola:

 Inregistrare
 Ai uitat parola?

  Parteneri

Codul rutier - Chestionare Auto


CAPITOLUL II

Vehiculele

Sectiunea 1

Conditiile privind circulatia vehiculelor si controlul acestora

Art. 7.
Orice vehicul care circula pe drumurile publice trebuie sa corespunda normelor tehnice privind siguranta circulatiei rutiere, protectia mediului si utilizarea conform destinatiei.

Art. 8.
Pentru a fi conduse pe drumurile publice, autovehiculele si tramvaiele trebuie sa fie dotate cu truse medicale de prim ajutor, triunghiuri reflectorizante si stingatoare de incendiu, omologate.

Art. 9.
(1) Pentru a fi Inmatriculate, Inregistrate sau admise In circulatie, autovehiculele, mopedele, remorcile si tramvaiele trebuie sa fie omologate In conditiile legii.

(2) Categoriile de vehicule care pot fi admise In circulatie fara a fi omologate se stabilesc prin ordin al ministrului transporturilor, constructiilor si turismului, cu avizul Ministerului Administratiei si Internelor - Inspectoratul General al Politiei Romane, care se publica In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

(3) Documentul care atesta omologarea este cartea de identitate a vehiculului, eliberata In conditiile legii.

(4) Pentru a fi mentinute In circulatie, vehiculele Inmatriculate se supun inspectiei tehnice periodice.

(5) Inspectia tehnica periodica se efectueaza In statii autorizate, conform legislatiei In vigoare.

(6) Pentru autovehiculele apartinand institutiilor din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, inspectia tehnica periodica se poate efectua si In statii proprii, autorizate potrivit legii.

Art. 10.
(1) Este interzisa circulatia pe drumurile publice a vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic, a celor al caror termen de valabilitate a inspectiei tehnice periodice a expirat, precum si a celor neasigurate pentru raspundere civila pentru caz de pagube produse tertilor prin accidente de circulatie.

(2) Constatarea defectiunilor tehnice ale vehiculelor se face de catre politia rutiera, iar verificarea starii tehnice a vehiculelor aflate In trafic pe drumurile publice se face de catre politia rutiera, Impreuna cu institutiile abilitate de lege.


  Chestionare ca la politie drpciv


Pentru a va familiariza cu interfata programului de la politie dati click pe imaginea de mai jos.

Info soft

Lanseaza Aplicatia